Saoedi-Arabië Flare tip wissel

High Work Solutions is richting Saoedi-Arabië vertrokken om de flare tip van de 160 meter hoge Lefins II te wisselen. Dit complexe heavy lifting project is in opdracht van www.expertindus.com uitgevoerd. Na twee weken in dage en nachtdiensten te hebben gewerkt, is het project ruim voor de deadline afgerond. Weer een mooie succesvolle klus met een tevreden klant!

Klant

Expertise is van origine een verhuur bedrijf voor zwaar materiaal. Alles voor heavy lifting en het aandrijven daarvan.

Opdrachtomschrijving

Een flare tip is de zogenaamde eeuwige vlam waar al het restgas van de gasproductie wordt verbrand. Dit gebeurt 24/7 om te voorkomen dat giftige en schadelijke gassen vrij komen. Om er zeker van te zijn dat deze vlam niet uitvalt, is er af en toe onderhoud en vervanging nodig. De flare brandt namelijk meerdere jaren op hoge temperatuur wat de nodige slijtage met zich mee brengt. Een strakke planning is dus nodig om de flare zo snel als mogelijk weer in bedrijf te hebben.

Deze flare staat op vijf risers met een totale hoogte van 160 meter. De flare en risers hebben een totaal gewicht van ongeveer 100 T. Deze zijn per riser naar beneden gehaald. Eenmaal op de grond werden hier inspectie, onderhoud en reparaties op uitgevoerd. Ook is uiteindelijk de flare tip naar beneden gehaald en compleet vervangen voor een nieuwe effectievere flare tip.

Onze taak

Buiten de kwalificaties van Rope Acces is High Work Solutions ook gespecialiseerd in “Rigging en Lifting”. Wij zijn allebei gecertificeerde riggers en konden deze expertise hier goed gebruiken.

Vaardigheden

  • Rigging en Lifting
  • Rope Acces technieken
  • Projectplanning
  • Risico analyse