Het Strijkijzer, Den Haag

High Work Solutions is in samenwerking met Wauben Productie de uitdaging aangegaan om ruim 5500 blokjes te vervangen op het indrukwekkende gebouw ‘Het Strijkijzer’ midden in Den Haag. Het 140 meter hoge gebouw is eigendom van wooncorporatie Vestia. Uit veiligheidsoverweging moest er snel gehandeld worden. De blokjes dienen ervoor om de lexaan platen op de grating vast te houden. De oude blokjes waren, vanwege de locatie bij de kust, aangetast door de UV-straling en weersomstandigheden. Belangrijk om de blokjes dus vroegtijdig te vervangen voordat ze naar beneden vallen.

Na twee weken hard werken met een sterk team zijn er ruim 5500 blokjes succesvol vervangen. De nieuwe op maat gemaakte blokjes zullen door het gebruikte materiaal de komende jaren probleemloos blijven zitten!

Klant

Wauben Productie is een productiebedrijf dat metaal en non-ferro gerelateerde producten vervaardigd en is gevestigd in Den Haag. De producten worden gemaakt in de eigen werkplaats aan de IJzerwerf 13. Zij produceren vrijwel alles wat te maken is van staal, aluminium, roestvaststaal en messing. Een goede kwaliteit van de eindproducten en een snelle levering staan bij Wauben Productie hoog in het vaandel.

wauben-logo

www.wauben.nl

Opdrachtomschrijving

De werkzaamheden vonden plaats op de kroon boven op het dak van het 140 meter hoge gebouw. De blokjes zaten onder de grating waardoor er zonder Rope Acces technieken geen veilige toegang mogelijk was. Door het gebruik van Rope Acces was het mogelijk om veilig en efficiënt toegang te krijgen. Belangrijk bij deze klus was dat er beneden geen stremmingen of overlast veroorzaakt mocht worden voor het lokale verkeer. Het gebouw staat namelijk langs een druk kruispunt waar vele wandelaars, fietsers, auto’s en trams zich verplaatsen. Er mocht absoluut niets naar beneden vallen. Om dit te voorkomen heeft High Work Solutions gebruik gemaakt van de zelf ontworpen vangbakken die vlak onder de werkplek gemonteerd worden. Zo waren we er zeker van dat de mensen beneden niet verrast werden door vallende voorwerpen.

Onze taak

Onze taak hierin was het in kaart brengen van alle risico’s. Het maken van een plan van aanpak en een risico analyse. Door alle risico’s kenbaar te maken en de daarvoor doeltreffende maatregelen te nemen, werd deze klus een veilige en mooie klus.

High Work Solutions heeft het volledige project met Rope Acces uitgevoerd, waardoor het tot een snel en veilig resultaat kwam.

Vaardigheden

    • Projectmanagement
    • Rope Acces
    • Continue risico analyse
    • Communicatie